Campania amplă de informare a comunității de afaceri cu privire la prevederile noului Cod Vamal s-a încheiat ieri în capitală, cu participarea a peste 200 de oameni de afaceri.

Ca și în sesiunile anterioare, participanții au fost familiarizați de către specialiștii Serviciului Vamal și de către Înaltul Consilier UE pentru politică vamală și fiscală pe subiecte de control vamal, regimuri vamale, valoarea în vamă, originea mărfurilor, IT, venituri vamale. La finele sesiunii, participanții s-au angajat într-o discuție deschisă, dornici să afle mai multe despre schimbările care vor intra în vigoare din ianuarie 2024.

Sesiunile de informare care au avut loc în regiuni au fost organizate pentru o mai bună înțelegere a aplicării noilor prevederi, dar și pentru un schimb de informații și opinii pentru îmbunătățirea serviciilor oferite mediului de afaceri.

În total, peste 550 de participanți au participat la evenimentele campaniei, inclusiv cele desfășurate anterior în regiuni, la Briceni, Bălți, Comrat, Cahul, Căușeni și Ungheni.