Home Consorțiul de implementare

Consorțiul de implementare

 

Cine suntem

Business and Strategies in Europe S.A. (B&S Europe) este o firmă belgiană privată de consultanță care oferă expertiză și servicii multisectoriale în țările în curs de dezvoltare, în tranziție și partenere din întreaga lume.

Înființată la Bruxelles, Belgia, în 1991, compania oferă asistență tehnică și servicii de contract-cadru companiilor, organizațiilor publice și instituțiilor, în special în cadrul programelor și proiectelor finanțate de organisme internaționale sau bilaterale. De mai bine de 30 de ani, includem răspunderea, sustenabilitatea și responsabilitatea socială în toate proiectele noastre din întreaga lume, în conformitate cu agenda globală de sustenabilitate (ODD).

Birourile noastre permanente actuale au sediul în Belgia, România, Kosovo, Macedonia de Nord, Liban și Libia, adunând în total până la 76 de angajați. În 2021, birourile noastre au implementat în jur de 60 de proiecte (mai mult de 0,5 milioane EUR) în 35 de țări, atingând o cifră de afaceri de 40 milioane EUR, poziționându-ne ca unul dintre cei mai puternici membri ai GOPA Consulting Group (GCG), liderul grupului european de firme de consultanță în cooperare pentru dezvoltare.

În B&S Europe, suntem dedicați și pasionați de munca noastră. Fiecare persoană din compania noastră este dispusă să facă diferența în fiecare acțiune desfășurată. Am atins un grad ridicat de specializare în șase sectoare – guvernanță; justiție și stat de drept; securitate și afaceri interne; industrializare și investiții private; servicii de consiliere sdg; și outreach, comunicare și evenimente – ceea ce se reflectă în expertiza tehnică ridicată a personalului și experților noștri diverși din punct de vedere cultural. Echipele noastre interne sunt un grup de profesioniști foarte motivați, dedicați să obțină cel mai mare impact prin proiectele noastre în toate zonele geografice. Echipa de Operațiuni este susținută de o serie de servicii de asistență care asigură că fiecare persoană este pe deplin dedicată îndeplinirii sarcinii sale, aplicării și dezvoltării expertizei sale.

Dezvoltarea prin înțelegere este filozofia noastră generală care stă la baza activității noastre pe întregul glob. La B&S Europe, credem cu fermitate că doar respectând și înțelegând culturile și modurile de viață locale, putem crea soluții durabile. Prin experiența regulată pe teren și coordonarea strânsă de la distanță cu echipele noastre de pe teren, rămânem conectați la realitățile locale, monitorizând progresul și impactul proiectelor noastre. În loc să dicteze soluții din exterior, B&S pledează și oferă o înțelegere cuprinzătoare a culturii locale, precum și a contextului politic și se implică în mod constant în practici de transfer de cunoștințe. Împărtășim această înțelegere cu clienții noștri și cu rețeaua noastră de experți și parteneri în continuă creștere. Acest lucru ne permite să proiectăm programe adaptative și de impact, capabile să răspundă nevoilor tuturor clienților.

În îndeplinirea misiunii noastre, ne bazăm pe valorile noastre comune – onestitate, empatie, profesionalism și dinamism – și, ca membru al GOPA CONSULTING GROUP din 2013, împărtășim viziunea Grupului de a rămâne un partener performant pentru o zi de mâine mai bună pentru beneficiarii noștri și populația țărilor în care lucrăm.

ANA FRUNTELATA, PROJECT DIRECTOR, B&S EUROPE

Ms. Ana Fruntelata is a Project Director with more than 15 years-experience managing and delivering TA projects. She is a senior manager in development and cooperation projects with experience in the implementation of very complex projects, being capable of managing several teams and establishing coordination mechanisms to liaise with the Beneficiaries, Contracting Authorities and Consortium Partners in order to achieve optimum results in the projects. She counts on more than 13 years’ experience in the field of Institutional Reform and Good Governance, being responsible for the implementation of over Euro 30 Million of projects in Europe and Asia. Between 2016 and 2021, Ms. Ana Fruntelata was Project Manager of the EU High Level Advisers Mission to Moldova (Phase I and Phase II).

She is responsible for the whole project’s coordination as a Project Director. Possessing excellent skills in finance control and advisory, with a very extensive understanding of EU funded project management procedures, Ana is the contact point representing the Consortium person and take responsibility for the process of project implementation.

ALINA CHIRNITCAIA, PROJECT MANAGER, B&S EUROPE

Ms. Chirnitcaia holds a degree in International Relations, and she has more than 7 years of professional experience in development cooperation, mainly in Moldova, with multiple donors, having work experience with both the European Commission and UNDP. In the last two years, she has been part of the backstopping team of the project EU High Level Advisers Mission to Moldova (2019-2021).

Possessing excellent skills in finance control, Project Management procedures, she is supporting the Project Director and involved in the day-to-day management of the contract, being the main counterpart of the Key Experts. She speaks English, Romanian, Russian, Ukrainian and has demonstrated very good communication skills with all counterparts of the projects in which she has worked, being beneficiaries, Contracting Authority etc.