Sesiunile de informare care fac parte dintr-o amplă campanie regională de conștientizare cu privire la prevederile noului Cod Vamal au continuat săptămâna aceasta la Comrat și Ungheni, reunind peste 80 de oameni de afaceri.

Participanții au fost familiarizați de către specialiștii Serviciului Vamal și de către Înaltul Consilier UE pentru politică vamală și fiscală pe subiecte precum controlul vamal, regimurile vamale, valoarea în vamă, originea mărfurilor, IT, veniturile vamale. Fiecare dintre sesiuni s-a încheiat cu un dialog deschis cu reprezentanții comunității de afaceri, dornici să afle mai multe despre schimbările care vor intra în vigoare din ianuarie 2024.

Sesiunile de informare sunt organizate pentru o mai bună înțelegere a aplicării noilor prevederi, dar și pentru un schimb de informații și opinii pentru îmbunătățirea serviciilor oferite mediului de afaceri.

Întâlnirile anterioare ale campaniei au avut loc în octombrie la Briceni și Bălți pentru partea de Nord a țării, reunind peste 100 de participanți; iar în noiembrie au continuat la Cahul. Ultimele două sesiuni sunt planificate să aibă loc la Căușeni, pe 14 noiembrie, și la Chișinău, pe 16 noiembrie.