Campania de informare a Programului de Stagii a ajuns la final: Academia de Studii Economice a fost ultima instituție care a găzduit tinerii dornici să afle experiențele de carieră ale Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, viceprim-ministrului, Ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării și Înaltului Consilier UE pentru afaceri de securitate internă. Circa 100 de studenți au participat la eveniment astăzi, 23 mai.

E.S. Ambasadorul Mazeiks a menționat că este cu adevărat inspirațional să-i vezi pe tineri gata să contribuie la construirea unui viitor european în țara lor: „Uniunea Europeană este bucuroasă să sprijine această inițiativă, deoarece administrația publică are nevoie de tineri hotărâți și motivați să aducă Moldova în familia europeană.”

Potrivit vicepremierului Alaiba, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării este gata să angajeze viitori absolvenți ai Programului de stagii, țara având nevoie de profesioniști tineri calificați.

Procesul de înscriere pentru ediția 2023 a Programului de stagii este în desfășurare: doritorii să participe sunt invitați să depună dosarele, care vor include un CV și o scrisoare de intenție, la stagii@eu-advisers.md. Termenul limită de depunere a dosarelor este 4 iunie; criteriile de eligibilitate și detaliile privind procesul de selectare sunt disponibile la https://www.eu-advisers.md/ro/internship/.

Programul de stagii este o inițiativă comună a Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene, care oferă stagii de practică plătite în instituțiile statului studenților din ultimul an al ciclului I de studii, masteranzilor și proaspeților absolvenți, cu scopul de a-și valorifica șansele de a începe o carieră în serviciul public. Acesta este a doua ediție a Programului, precedenta fiind absolventă de 47 de stagiari, dintre care unii deja sunt angajați în serviciul public.

Evenimentele de informare precedente au avut loc la Cahul, pe 4 mai, Bălți, pe 11 mai și Universitatea de Stat din Moldova, pe 16 mai. Un eveniment dedicat studenților moldoveni care își urmează studiile în străinătate a fost transmis în direct, pe platformele de socializare, pe 17 mai. Transmisia în direct poate fi urmărită la https://www.youtube.com/watch?v=zSfSunkbXOw&t=14s.

Programul oferă o bursă plătită și este finanțat integral de Uniunea Europeană.

Mai multe poze de la eveniment sunt disponibile în Galerie