Domeniu:Asistentă a Înaltului Consilier UE în domeniul educației și cercetării
Cezara are experiență de muncă în sectorul diplomației, a activat anterior în cadrul Consulatului Republicii Moldova la Padova, Republica Italiană. Deține o diplomă de licență în filologie, specializarea: Limba și literatura italiană, limba engleză obținută la Universitatea de Stat din Moldova.

După ce a obținut diploma de Masterat în „Integrare europeană: politici UE și management de proiecte” la Universitatea din Padova, și după zece ani trăiți în Italia, Cezara a decis să se întoarcă în Moldova, doritoare să contribuie la dezvoltarea propriei țări prin preluarea bunelor practici europene.

În calitate de traducător și asistent în cadrul Proiectului de Twinning finanțat de UE (implementat împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării), care a vizat promovarea și protecția patrimoniului cultural din Moldova, ea a jucat un rol esențial împreună cu reprezentanți din învățământul profesional tehnic și învățământul superior la proiectarea și organizarea activităților cu impact înalt.