Reuniunea regulată de coordonare dintre Înalții Consilieri, Ambasadorul UE și conducerea Delegației Uninii Europene a avut loc la 8 septembrie, cu scopul de a trece în revistă situația actuală în fiecare sector de intervenție a consilierilor.

Subiectele abordate în timpul întâlnirii au fost legate de principalele evoluții și provocări ale fiecărui sector, precum și soluții și acțiuni prioritare propuse.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a subliniat încă o dată importanța muncii care urmează să fie desfășurată în fiecare dintre sectoarele Acordului de Asociere, în vederea implementării reformelor necesare dat fiind statutul de țară-candidat.

Conducerea Delegației UE și echipa de consilieri au salutat-o și pe noul consilier UE pentru justiție și procuratură, Gabriela Scutea, care și-a început misiunea în Moldova cu doar o zi înaintea reuniunii.

Astfel de întâlniri de coordonare oferă platforma pentru actualizări regulate și cuprinzătoare cu privire la progresele realizate în fiecare sector, convenirea asupra acțiunilor prioritare și asigurarea sinergiilor între sectoarele de activitate ale tuturor Înalților Consilieri.