Echipa Misiunii Înalților Consilieri ai Uniunii Europene este din nou extinsă: un nou consilier, în domeniul managementului finanțelor publice, s-a alăturat recent Misiunii și și-a început activitatea în Republica Moldova.

Janis Jankovskis, din Letonia, are peste 20 de ani de experiență profesională în analiza MFP, consiliere în materie de politici și sprijin pentru consolidarea capacităților, dintre care 16 ani ca expert cheie în programe de sprijinire a ministerelor finanțelor și a entităților guvernamentale în planificarea bugetului și pregătirea planurilor bugetare pe termen mediu în țări precum Albania, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Turkmenistan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan și Republica Moldova.

În țara sa natală, Janis a ocupat funcția de șef al Agenției pentru Programe Structurale Rurale și de consilier al ministrului Finanțelor.

În misiunea sa actuală, dl Jankovskis va oferi consiliere în materie de politici Ministerului Finanțelor și, în special, va oferi asistență în implementarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice 2023-2030, inclusiv în elaborarea, monitorizarea și evaluarea planurilor anuale de acțiuni pentru implementarea în timp util a acesteia.

Odată cu noul consilier, actuala Misiune a atins numărul de 12. Detalii despre fiecare dintre Înalții Consilieri pot fi găsite la https://www.eu-advisers.md/ro/category/mission-2023-2025/eu-high-level-advisers/.