Reuniunea regulată de coordonare dintre Înalții Consilieri UE, Ambasadorul UE și managementul Delegației UE a avut loc astăzi, 13 octombrie, cu scopul de a face un bilanț al evoluțiilor recente din sectoarele de activitate ale consilierilor.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost legate de principalele progrese și provocări în fiecare dintre domeniile consilierilor care activează în prezent – anticorupție, educație, energie, justiție și procuratură, administrație publică locală, politică vamală și fiscală, mediu, afaceri de securitate internă, afaceri diplomatice și europene, coordonare strategică, coordonarea reformelor.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a subliniat eforturile semnificative deja depuse în fiecare dintre sectoare și volumul de muncă care este încă de făcut înainte de începerea negocierilor de aderare la UE.

Întâlnirile regulate de coordonare între conducerea Delegației UE și echipa de Înalți Consilieri au loc lunar, oferind platforma pentru actualizări cuprinzătoare cu privire la progresele realizate în fiecare sector, convenirea asupra acțiunilor prioritare și asigurarea sinergiilor între sectoarele de activitate ale tuturor consilierilor.

Misiunea Înalților Consilieri UE este o echipă de experți de top din statele membre ale UE, care oferă consiliere instituțiilor publice din Republica Moldova, proiectul fiind finanțat de Uniunea Europeană.