Seria evenimentelor de informare pentru studenți privind programul de stagii de practică în instituțiile statului s-a încheiat astăzi, 12 mai, la Academia de Studii Economice, care a găzduit peste 120 studenți dornici să devină bursieri.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, împreună cu managerul de programe din cadrul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Irina Cruceru, și Înaltul Consilier UE în domeniul anticorupției, Pawel Wojtunik, au împărtășit studenților momente din carierele sale, programele de stagii la care au participat, dar și pașii pe care i-au urmat ca să ajungă în funcțiile pe care le dețin la moment.

Oficialii i-au încurajat pe studenți să devină bursieri ai programului, astfel căpătând experiență practică în toate procesele administrației publice.

Stagiile de practică în instituțiile statului se vor desfășura grație programului pilot de burse lansat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova. Studenții din anul III și IV (licență), masteranzii, precum și proaspeții absolvenți vor putea face stagii pentru o perioadă de două luni, cu bursă plătită.

Detalii despre cum puteți deveni bursier al programului, care sunt criteriile de eligibilitate, dar și unde puteți depune dosarul de participare – aflați la https://eu-advisers.md/page/internships-programme.

Evenimente similare de informare s-au desfășurat la Universitatea de Stat din Moldova (5 mai), Universitatea “B.P.Hașdeu” din Cahul (6 mai) și Universitatea “A.Russo” din Bălți (11 mai).