Țara:Romania
Domeniu:Comunicare și vizibilitate a asistenței UE și impactului reformelor
Bogdan Oprea are 19 ani de experiență în comunicarea publică la nivel înalt și jurnalism, precum și 11 ani de când predă comunicare și media la cea mai importantă școală de profil din România, în cadrul Universității din București. Este dublu licențiat în Jurnalism și Filosofie-Jurnalistică, are un master în Campanii de Comunicare în Publicitate și Relații Publice și mai multe cursuri de specializare în protocol și comunicare în diplomație, pedagogie și psihologia educației.

Bogdan a fost purtător de cuvânt al președintelui României, șef al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Administrației Prezidențiale și consilier de stat al președintelui României pentru aproape 3 ani, purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și a coordonat strategia politică și de imagine și comunicarea unui membru al Parlamentului European din partea României.

A lucrat, ca jurnalist, de la reporter la director editorial, pentru unele dintre cele mai importante media românești, cotidiene naționale, reviste de specialitate, un post de televiziune, o agenție de presă și mai multe publicații online, și a coordonat echipe de până la 250 de jurnaliști. Bogdan a fost redactor-șef adjunct al cotidianului național cu cel mai mare tiraj din istoria României și a dezvoltat și implementat proiectele de lansare a mai multor cotidiene locale și a două reviste de specialitate.

Bogdan este implicat, ca voluntar, în mai multe activități umanitare. Printre altele, servește, ca paramedic SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare), în misiuni de salvare și prim ajutor, în special pe ambulanțele 112 care deservesc comunitatea din orașul său natal, București, România.