În premieră, Guvernul Republicii Moldova lansează oportunitatea studenților de a efectua stagii de practică plătite în instituțiile de stat – Cancelaria de Stat, Administrația Prezidențială, ministerele și agențiile de resort. Pentru mediatizarea inițiativei, în unele dintre marile universități sunt organizate mai multe evenimente de informare – Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice și Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

În cadrul primului eveniment de la Universitatea de Stat din Moldova, Irina Cruceru, Manager de programe în cadrul Delegației UE în Republica Moldova, a menționat programul similar implementat de Misiunea Înalților Consilieri UE timp de doi ani, subliniind rezultatele pozitive ale acestuia – unii dintre absolvenții Programului fiind deja angajați în serviciul public – și încurajând tinerii să folosească această oportunitate. Oficialul a menționat că tinerele talente sunt mai ales necesare în administrația publică acum, când țara trece printr-o transformare majoră pe drumul său spre aderarea la UE.

Ana Calinici, Secretarul de Stat al Cancelariei de Stat, a oferit detalii despre Program, inclusiv reglementarea acestuia, procesele de aplicare și selecție, instituțiile disponibile pentru a găzdui stagiarii. În total, se propune a fi selectați 30 de stagiari pentru prima ediție a Programului.

Misiunea Înalților Consilileri UE a asigurat sprijinul pentru campania de sensibilizare a Programului prin producerea materialelor informative necesare și prin participarea la evenimentele de prezentare.