Cea de-a 11-a întâlnire regulată a Rețelei Donatorilor Anticorupție a avut loc la 26 ianuarie, organizată cu sprijinul Misiunii Înalților Consilieri UE. În cadrul întâlnirii, reprezentanții comunității donatorilor au prezentat activitățile și proiectele planificate și în derulare în domeniul anticorupție și au făcut schimb de opinii cu privire la reformele cheie aflate în derulare în domeniul anticorupție.

Un alt subiect a fost prezentarea noului consilier la nivel înalt al UE pentru combaterea spălării banilor și recuperarea și gestionarea bunurilor infracționale; precum și lansarea ideii  „Anticorruption Cafe” în calitate de platformă informală de discuții, pentru ca partenerii de dezvoltare și instituțiile beneficiare să se întâlnească în mod regulat și să facă schimb de opinii cu privire la subiectele anticorupție.

Rețeaua Donatorilor Anticorupție este o rețea informală de parteneri de dezvoltare care implementează proiecte și activități în sectorul anticorupție. A fost înființată la inițiativa Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în septembrie 2022. Rețeaua își propune să ofere o platformă de comunicare pentru toți donatorii activi în domeniul anticorupție pentru interacțiunea regulată, identificarea sinergiilor și coordonarea eforturi, pentru a evita suprapunerea.