Stagiarii Programului de stagii comun al Uniunii Europene și Guvernului Moldovei au participat astăzi, 27 iulie, la o sesiune informativă despre rolul și responsabilitățile Cancelariei de Stat și procesul de elaborare a actelor normative – calea de la concept la lege.

Irina Cruceru, manager programe în cadrul Delegației Uniunii Europene, a deschis evenimentul, salutând participanții și subliniind că astfel de evenimente comune pe diverse subiecte ale administrației publice sunt foarte utile pentru stagiari, și un șir de astfel de sesiuni sunt planificate.

Artur Mija, Secretarul General al Guvernului, a purtat o discuție deschisă cu tinerii, răspunzând întrebărilor acestora despre funcționarea Cancelariei de Stat și diverse alte subiecte legate de activitatea Guvernului.

Pe final, Irina Alexe, expertă în planificare strategică în cadrul Misiunii Înalților Consilieri UE, a făcut o prezentare despre procesul de elaborare a actelor normative și modul în care instituțiile statului transformă o idee sau un concept în lege.

Stagiarii au avut posibilitatea să-și împărtășească impresiile despre activitățile desfășurate până acum în cadrul Programului de stagiu, precum și să ofere sugestii cu privire la acțiunile viitoare planificate. Sesiuni similare sunt programate să aibă loc în viitorul apropiat, cu scopul de a face Programul de stagii cât mai practic și util pentru tineri.