O ședință de lucru prezidată de către Prim-ministrul Pavel Filip și E.S. Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova Pirkka Tapiola cu Înalții Consilieri UE a avut loc la 22 iulie, cu scopul de a discuta implementarea reformelor în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere UE – RM. În debutul ședinței, Prim-ministrul Filip a exprimat aprecierea pentru implicarea activă a Consilierilor în implementarea reformelor, menționând în acest sens necesitatea de a avea discuții deschise privind viziunile acestora asupra problemelor identificate în instituțiile respective și sugestiile de îmbunătățire a situației.

La rândul său, Ambasadorul Tapiola a încurajat Guvernul să continue implementarea activă a reformelor, reiterând suportul pentru implementarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea ţării.

Discuţiile purtate s-au referit la reforme lansate de Guvern, viziunea și propunerile consilierilor privind buna implementare a acestora, precum şi realizarea angajamentelor asumate în acest respect. Înalții Consilieri UE au venit cu o serie de propuneri de măsuri concrete ce pot fi luate pentru stabilizarea situaţiei în diferite sectoare, atât pentru o perioadă scurtă de timp, căt şi pe termen lung.