Evenimentul a avut loc la 21 august, cu participarea oficialilor moldoveni și reprezentanților instituțiilor beneficiare, și Înalților Consilieri UE.

Scopul ședinței a fost de a trece în revistă procesul de implementare a reformelor și rolul Înalților Consilieri. În cadrul discuțiilor, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la pașii ce urmează a fi întreprinși. În contextual finalizării mandatului său curent, aceasta a fost ultima întrunire a Ambasadorului Pirkka Tapiola cu Înalții Consilieri UE.

Misiunea Înalților Consilieri UE este un proiect finanțat de către Uniunea Europeană. Perioada de implementare a acestuia este 2016 – 2019. Instituțiile beneficiare includ Oficiul Primului Ministru, Parlamentul, Cancelaria de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, Banca Națională, Consiliul Suprem de Securitate, Procuratura Generală, Serviciul Vamal, Centrul Național Anticorupție, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Misiunea Înalților Consilieri UE este o echipă care actualmente constă din 22 experți angajați în Republica Moldova cu obiectivul principal de a acorda suport Guvernului Republicii Moldova în implementarea agendei sale de reforme, în speță, asistență în consolidarea capacităților necesare pentru implementarea Acordului de Asociere (AA), inclusiv Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC), precum și de a asigura următoarele acțiuni post-liberalizare a regimului de vize.

Pentru informații suplimentare, rugăm să contactați Iana Pustovaia, manager comunicare & evenimente, la iana.pustovaia@bseurope.com.