Aproximativ 40 de membri ai Asociaţiei Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova s-au întrunit, la 6 noiembrie, în cadrul unei sesiuni pregătire profesională organizată de Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene în Republica Moldova în cooperare cu Serviciul Prevenirea și Combatrea Spălării Banilor. Scopul acestei instruiri a fost de a oferi îndrumări practice privind implementarea standardelor europene și naționale în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (PCSB/FT).

Detaliile aspectelor de PCSB/FT legate direct de activitățile profesionale ale participanților au fost în centrul atenției pe parcursul evenimentului, care a inclus și exerciții practice.
Înaltul Consilierul UE în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, Igoris Krzeckovskis, a prezentat standardele internaționale relevante în acest domeniu (ale Uniunii Europene și ale Grupului de Acțiune Financiară Internațională), modificările și completările acestora, cât și experiența practică a țărilor Uniunii Europene. Pe lîngă aceasta experții Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au furnizat informații privind legislația națională de PCSB/FT, în special privind măsurile de precauție față de clienți, responsabilitățile instituțiilor implicate și persoanele imputernicite cu atribuții de conformitate în coordonarea și implementarea politicilor și procedurilor de PCSB/FT. După părerea atât a organizatorilor, cât și a participanților, evenimentul a contribuit la eficientizarea comunicării, a schimbului de informații și a feedback-ului între SPCSB și, respective, auditorii și contabilii.